CHP İzmir İl Kongresinde liste kavgası çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yaşanan arbedenin ortasında kaldı.

Ege Üniversitesi’nde Radyolojiye Son Teknoloji Cihaz Ege Üniversitesi’nde Radyolojiye Son Teknoloji Cihaz

CHP, geçtiğimiz seçim süreci sonrasında kongre sürecini İzmir’de devam ettiriyor. Gaziemir Fuar İzmir’deki 38’inci Olağan İzmir İl Kongresi’nde 617 delege yeni il başkanını seçecekti. Ancak salonda liste krizi meydana geldi. Çarşaf liste ve blok liste taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin korumaları, kürsüye yürüyen protestoculara müdahale etti. Bu sırada salonda yumruklu kavga çıktı. Blok liste ve çarşaf liste yanlıları birbirine girdi. Divan başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat kavgayı durdurmaya çalıştı ama başaramadı. Kavga Şenol Aslanoğlu'na doğru yönelirken Aslanoğlu ve Tunç Soyer, polisler tarafından zorlukla salondan çıkarıldı.

Kaynak: İHA