Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı’nı destekleyerek Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yer aldı. Ancak, 31 Mart’taki yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışma kararı aldı. Giresun’daki partisinin mitingine katılan Erbakan, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Erbakan, konuşmasında doların değerini vurguladı. Geçmişte doların 19 lira olduğunu hatırlattı ve bugün itibariyle 34 liraya yükseldiğini belirtti.

Bu hızla devam ederse seçime kadar doların 38 lira olabileceğini söyledi. Erbakan, iki seçim arasında dolar kurunun 19 liradan 38 liraya fırladığını ve hala enflasyonun düşeceği hikayesinin anlatıldığını ifade etti. Ancak ithalata bağlı bir ekonominin olduğu bir ülkede bu kadar büyük bir döviz kuru artışının enflasyonu düşürebileceğini sorguladı.

Erbakan şu sözleri ile konuşmasına devam etti:

"Bunun en güzel ispatı ise partimizin resmi yeni üye sayılarındaki artışlar. Eylül başında 260 binle başladı. Bugün geldiğimiz nokta 470 bini aştık ve adım adım 500 bine doğru gidiyoruz. Bu ne demek?

Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi, Yeniden Refah Partisi demek. Türkiye siyasetinin parlayan yıldızı demek ve 31 Mart'ta sandıkları patlatacak demek, Allah'ın izniyle. Üye kayıtlarının hızına biz bile yetişmiyoruz. Günlük 2 bin 500 yeni üye kaydı yapıyoruz. Seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz.

Türkiye'nin üye sayısı bakımından en büyük 3'üncü üye sayısı olan partisi olarak ve o tempo devam edip seçimlerden sonra birkaç ay içerisinde 1 milyon hedefini de aşacağız. Önce 31 Mart'ta yerel seçimlerinde iktidar, arkasından da 2028'de iktidar olacağız inşallah."

Açlık sınırından söz eden Erbakan, "Açlık sınırı, 19 bin 500 lira olmuş emekli maaşı ise 10 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. Milyonlarca emekli ve 10 milyon asgari ücretli, bugün açlık sınırının altında yaşamak mecburiyetinde kalıyor. Yoksulluk sınırı 53 bin lira oldu.

Bu yeni fiyatlarla, bu enflasyon ortamında 53 bin liranın altında gelirin varsa, bu ülkede fakirsin. Bu matematiğe göre Türkiye'de halkın yüzde 85'i yoksul, yüzde 45'i açlık sınırının altında. Onun için banka kredisine ve kredi kartına gitmek zorunda kalıyor. 20 sene de vatandaşın bankaya borcu 6 milyar liradan 2,5 trilyon liraya çıktı.

Yani 400 misli borçlandık. Bakın bugün Sağlık Bakanlığı ramazanda dengeli beslenmek için bir menü açıklıyor. Diyor ki; bu peynirden bu kadar, bu kadar gram süt, bu kadar gram karbonhidrat yazmışlar. Bunların toplam 1 aylık bedeli 32 bin lira yapıyor.

Yani 4 kişilik bir ailenin ramazanda iftar ve sahurda dengeli ve sağlık beslenebilmesi için 32 bin lira lazım" dedi.

'Mili Görüş' ekonomisinin uygulanması gerektiğini söyleyen Erbakan, "Geçen seçimden önce dolar 19 liraydı. Bugün 34 liraya dayandı. Bu hızla giderse seçime kadar dolar 38 lira olursa şaşmayın.

2 seçim arasında dolar kuru 19 liradan, 38 liraya fırlıyor ve halen daha siz enflasyon düşecek hikayesi anlatıyorsunuz. Dolar kurunun 2'ye katladığı bir ortamda bu kadar da ithalata bağlı ekonominin olduğu ülkede enflasyon düşer mi Allah aşkına? Bir yandan enflasyon düşecek hikayesi ile milleti avutuyorlar, öbür taraftan orta vadeli programda yıl sonu enflasyon yüzde 45 olacak yazmışlar.

"Manisa'da 20 salkım üzüm veren bağlar ancak 3 salkım üzüm verebildi" "Manisa'da 20 salkım üzüm veren bağlar ancak 3 salkım üzüm verebildi"

Kendi kendileriyle çelişiyorlar. Doların 45 lira olduğu ülkede enflasyon düşer mi Allah aşkına? Hem dolar yıl sonunda 45 lira olacak diyor, hem de merak etmeyin bu baharda, bu yazda, bu yıl sonunda enflasyon düşecek diyor. Hepsi hikaye” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi