Canan Dağdeviren kimdir? Canan Dağdeviren kaç yaşında? Canan Dağdeviren nereli? Canan Dağdeviren alevi mi? Canan Dağdeviren çalışmaları? Canan Dağdeviren eşi kimdir? Canan Dağdeviren hayatı? İşte cevaplar...

Canan Dağdeviren Kimdir?

Canan Dağdeviren, Türk bir fizik mühendisi ve bilim insanıdır. 4 Mayıs 1985’te İstanbul’da doğmuştur. Aslen Sivaslıdır. Mesleği, malzeme bilimi, biyomühendislik ve medya sanatları ve bilimleri alanlarında çalışmaktır. Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) LG Kariyer Geliştirme Profesörlüğü yapmaktadır. Ayrıca Harvard Üniversitesi Fellows Cemiyeti’nde Junior Fellow olan ilk Türk bilim insanıdır. Piezoelektrik malzemelerle insan organlarının hareketini elektrik enerjisine çeviren cihazlar geliştirmiştir. Forbes’in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer almıştır. 

Canan Dağdeviren Eğitim Hayatı

  • Canan Dağdeviren, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.
  • 2009 yılında Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programında yüksek lisansını tamamlamıştır.
  • Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak ABD’de University of Illinois at Urbana-Champaign’de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başlamıştır.
  • Doktora derecesini Aralık 2014’te almıştır. Doktora süresince esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yapmıştır.
  • Doktora sonrası eğitimini Harvard Üniversitesi’nde Robert S. Langer’in danışmanlığında yapmıştır. Ayrıca Harvard Üniversitesi Fellows Cemiyeti’nde Junior Fellow olan ilk Türk bilim insanı olmuştur.
  • Şu anda Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) LG Kariyer Geliştirme Profesörlüğü yapmaktadır. Medya Sanatları ve Bilimleri alanında yardımcı doçent olarak çalışmaktadır. Kendi Conformable Decoders araştırma grubunu yönetmektedir.

Canan Dağdeviren Çalışmaları?

Canan Dağdeviren ara görsel

Kamuran Üçgül Kim? Kamuran Üçgül nereli? Adıyaman'da şehit edilen Başkomiser kim? Kamuran Üçgül Kim? Kamuran Üçgül nereli? Adıyaman'da şehit edilen Başkomiser kim?
  • Giyilebilir kalp pili: Piezoelektrik malzemeler kullanarak insan kalbinin hareketini elektrik enerjisine çeviren ve kalp hastalarına yardımcı olan bir cihazdır. Bu cihaz, pilsiz çalıştığı için pil değiştirme riski olmadan uzun süreli kullanım sağlar.
  • Cilt kanserini teşhis eden cihaz: Cilt üzerine yerleştirilen esnek ve şeffaf bir sensör sayesinde cilt kanserinin erken evrelerini tespit edebilen bir cihazdır. Bu cihaz, doktor ziyaretine gerek kalmadan evde kullanılabilir ve kanserli hücrelerin büyümesini önlemek için tedaviye başlanmasını sağlar.
  • Meme kanserine karşı sütyen: Ultrasonik alıcılar içeren bir sütyen şeklinde tasarlanmış bir cihazdır. Bu cihaz, meme kanserli dokuları saptayarak kadınların düzenli olarak kendilerini kontrol etmelerine yardımcı olur. Bu cihaz da uzmanlık gerektirmeden giyilebilir ve kolayca kullanılabilir.
Kaynak: Hatice Zeybek